Controle op mogelijk terug te vorderen zorgkosten

Wist u dat IAK medische kosten na een ongeval voor kan u vorderen bij de veroorzaker, waardoor u deze misschien (gedeeltelijk) terugkrijgt? Aan de hand van uw zorgnota’s onderzoeken wij periodiek of we zorgkosten voor u kunnen claimen. De wettelijke termijn waarbinnen dit kan is tot 3 jaar na het ongeval.

Onze controle

Uit recente controle blijkt dat zorg aan u of uw medeverzekerde(n) is verleend. Mogelijk zijn deze medische kosten veroorzaakt door een ongeluk (zoals een aanrijding, mishandeling of een hondenbeet). Dat is heel vervelend, zeker als het niet uw eigen schuld was. Werd het ongeluk veroorzaakt door een andere partij? Meld het ons.

Meld uw ongeval

Als u inderdaad slachtoffer bent van een verkeersongeval of een misdrijf, waarbij de tegenpartij aansprakelijk is, vul dan ons digitale ongevallenformulier in.

Voordeel voor u

Na uw melding onderzoeken wij of de schade daadwerkelijk geclaimd kan worden. Als dat zo is, dan keert de aansprakelijkheidsverzekering van de tegenpartij de zorgkosten uit aan ons en krijgt u – waar van toepassing – uw eigen risico of eigen bijdrage (gedeeltelijk) terug.

Mogelijk niet voor u van toepassing

Wij benaderen u liefst alleen als het relevant voor u is. In dit geval mogen wij (mede vanwege privacywetgeving) uw nota’s niet tot op detailniveau toetsen. Het kan dus zijn dat wij u benaderen over kosten die niet gerelateerd zijn aan een situatie waarbij kosten terug te vorderen zijn. Ook kan het gaan om een nota die niet recent is ingediend. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Vragen? Mail of bel ons

Hebt u nog vragen? Mail of bel onze adviseurs via iak@www.zorgverhaalservice.nl of (040) 261 19 50. Op werkdagen tussen 8.30 en 18.00 uur staan wij u graag te woord.

Ongeval melden    Klik hier ook op om door te geven als het geen ongeval betreft.